• Facebook
  • Google+
 

TEATRE. OBRA COMPLETA IV

SINOPSI

L’Obra completa de Vicent Sebastià (Puçol, 1900-1976) es tanca amb les dues peces teatrals que passen per ser el punt de partida de la seua producció literària.
Dues peces de jovenesa, escrites abans de complir els trenta anys, que li depararen un èxit majúscul dins l’àmbit local i assentaren les bases sobre les quals s’erigí el seu posterior prestigi: Ja saben qui és la Pilar i
Un dia d’eleccions.

SOBRE L’AUTOR

Vicent Sebastià Montañana (Puçol 1900-1976). Conegut amb el sobrenom de Vicent d’Anna, la seua obra marcadament popular inclou poesia i sainets. La seua creativitat es va manifestar molt prompte i en diversos terrenys. A la facilitat que tenia per a versar, es va unir la seua afició musical.

Tocava l’acordió diatònic en els balls que, segons costums del moment, s’organitzaven a les cases del poble. Cap al 1920, amb altre joves de Puçol forma una murga a imatge de moltes altres que, aleshores, proliferaven pels pobles de l’Horta. L’any 1930 estrena la comèdia musical Ja saben qui és la Pilar i l’any 1934 Un dia d’eleccions.

A més de dècimes, verdaderes caricatures de personatges del seu món i del seu temps, va escriure també extenses poesies costumistes, àgils i plenes d’humor, una selecció de les quals publica l’any 1959 en el llibre Mentires y veritats.

La seua obra completa es recull en l’actualitat en quatre volums, Pel camí del desenganyObra completa I, P’a festes les de Puçol. Obra completa II, Dècimes. Obra completa III i Teatre. Obra completa IV, la compilació, estudi i introducció dels quals ha anat a càrrec de Josep Vicent Frechina.