• Facebook
  • Google+
 

LA DISTÀNCIA ADEQUADA

SINOPSI

La distància adequada és la distància que cal dominar per sobreviure, per aconseguir ser feliç i viure plenament. És l’espai interpersonal, cultural i social que les persones establim al voltant nostre. És un punt físic, una coordenada entre el binomi espai-temps. És en definitiva el que ens defineix, el que ens representa socialment i emocionalment, que ens trasllada contínuament del passat al futur, el que ens neguiteja i ens ocupa, el que ens preocupa ara i sempre, al llarg de la vida, de la història de les civilitzacions.

És la prudència que cal saber mesurar dia a dia, constantment, a la feina, a l’escola, amb els amics, amb la família, amb els fills o amb la teva parella. És saber quines normes pots transgredir i quines no.

De vegades no és fàcil descobrir quina ha de ser la distància adequada per a cada situació o per a cada persona. Segurament tenir èxit al llarg de la nostra vida passa per encertar aquesta distància i saber què cal fer en aquest espai precís de temps, en el moment adequat.

 

SOBRE L’AUTOR

David Farigola Giné va néixer a Barcelona l’any 1974. És psicòleg de professió i treballa des de fa molts anys en el sector educatiu, en el camp de l’orientació acadèmica i professional; és també especialista en màrqueting on-line.

És una persona a qui la creació artística li interessa com a manera de viure en tots els seus vessants: des de la poesia fins a la fotografia, passant per la música, la dansa i el teatre. Contínuament busca petites motivacions que li facilitin continuar escrivint perquè encara té moltes coses a dir.

L’any 2006 va publicar el seu primer llibre de poemes, Del blanc dels ulls (Emboscall), que va ser finalista del Premi Amadeu Oller. El va reeditar l’any 2013 amb Curbet edicions, amb la portada il·lustrada per la Paula Bonet. Aquesta segona edició el va motivar a reprendre l’escriptura i crear La distància adequada, poemari que teniu a les vostres mans; la coberta està il·lustrada a partir d’una obra de la seva mare.