• Facebook
  • Google+
 

EL FORAT DE LA MITJA LLUNA

SINOPSI

La Noe és una jove sapiens a qui els esperits dels morts atorguen el do de crear bellesa. Li ensenyaran a preparar mescles amb pigments i pols de carbó, a espessir-les amb ous de perdiu i grasses animals i a dibuixar línies i punts sobre recipients de fusta i d’os. Li demanaran, a canvi, obediència absoluta. Així, mentre assimila coneixements, els esperits li insuflaran a l’ànima l’anhel de la creativitat perquè mai es doni per satisfeta, perquè sempre cerqui la perfecció, i la castigaran amb crueltat quan considerin que la jove es rebel·la als seus designis.

Amb una narració absolutament enlluernadora, Leonor Parreu ens endinsa magistralment en els costums i les creences dels homes i les dones sapiens que visqueren a la serralada cantàbrica fa més de 16000 anys.

 

foto autora

SOBRE L’AUTORA

Leonor Parreu i Dalmases és filla de Sant Feliu de Llobregat. Llicenciada en Història de l’Art per la Universitat de Barcelona i diplomada en Biblioteconomia i Documentació, va obtenir l’any 2008 el Diploma d’estudis Avançats en el programa de doctorat Món Medieval i Modern: Últimes línies de recerca (2005-2007). Professora de matemàtiques i gestora de l’Arxiu Històric Diocesà de Sant Feliu de Llobregat és autora de les novel·les: Ulleres per llegir sota la pols (2014), Xarop de vida (2015), El quadrat màgic (2017) i Els misteris del pare Arnau (2018). El relat «Les Tórtores» (2014) va ser premiat al concurs de Relats Breus per a dones Joana Raspall. Té també en el seu haver el Premi d’investigació local i Comarcal Llorenç Sans amb «Els esgrafiats de Sant Feliu de Llobregat: anàlisi formal i estilístic del modernisme a la ciutat».