• Facebook
  • Google+
 

LA MORT I LES CIRERES

SINOPSI

La mort tràgica dels pares en la seua infantesa marcarà per sempre el caràcter aspre i dominant de Bruna, rica terratinent tancada en el món gris d’Òrbula.

Una sèrie de variats personatges passaran per la seua vida i quedaran impregnats de les seues dèries que, lluny de resoldre-les, augmentaran en el transcórrer del temps. Al remat tot continuarà igual. Mai no podrà escapar d’un cercle que l’oprimeix des de la fatídica Nit de Reis.

Les vivències d’un poble d’actituds angoixants i natura esplendorosa es contraposen amb les de la Ciutat de ments obertes i espais suggestius i tèrbols. La temuda solitud dels personatges, junt a unes posicions socials de clamoroses diferències, acompanyaran les actuacions dels protagonistes que busquen amb perseverança un raig de felicitat.

 

Foto novel·la

SOBRE L’AUTORA

Glòria Candela va nàixer a Crevillent, a la comarca del Baix Vinalopó.

Llicenciada en Filologia Hispànica, ha participat amb altres autores en l’elaboració de llibres de text de Valencià per a l’ESO i en reculls de jocs, rondalles i música populars: Jocs populars i tradicionals de Crevillent (2005), Rondalles crevillentines (2005) i Recull de cançons populars (2017).

En Las mujeres cuentan (2000 i 2004), s’inclouen dos contes seus finalistes del concurs literari de narrativa per a dones de la Conselleria de Benestar Social. També ha publicat relats breus en el diari El Mundo: El seté cel (2017) i en la Tertúlia Literària El Cresol de Crevillent.

Ha escrit un conte infantil, Les aventures de Palmira, i un juvenil: Malastruc contra el talismà fenici.

En aquesta novel·la deixa el món infantil i juvenil per endinsar-nos en un complicat univers de singulars personatges.