• Facebook
  • Google+
 

HERBARI ÍNFIM

SINOPSI

Obri o tanca els ulls, tant se val, i pensa en les plantes amb què has compartit i comparteixes la vida. Prompte et trobaràs en mig del bosc més pobladíssim i personal, on et sorprendran tantes i tantes espècies familiars (tot i que sovint desconeixem els seus noms) dedicades a recordar-te el detall imprescindible d’un paisatge estimat, una festa, el balcó de casa, un aroma i una recepta de cuina, una aventura, una foto, un bon grapat de contes, un remei casolà, una pel·lícula…

Així almenys ens ha passat amb l’Herbari ínfim. Hi hem deixat arrelar la nostra admiració envers els vegetals i el resultat ha estat un intrincat recull de textos irònics i breus, entre els quals trobareu vivències personals, invencions botàniques, apunts històrics, viatges, deliris d’herborista aficionat… fins i tot, un pastitx policíac.

I acompanyant les narracions, sotabosc descontrolat, hem deixat créixer al seu aire reflexions i notes a peu de pàgina, referències a personatges històrics (o inventats), a lectures i a pel·lícules (sovint inexistents) on conviuen, com als boscos, la realitat i la ficció, la divulgació i la fantasia.

 

 

foto autor

SOBRE L’AUTOR

Vicent Pardo, nascut a Vinalesa (l’Horta) i resident a Carcaixent (Ribera Alta), és autor d’una trentena de llibres de narrativa, a més de textos per a l’ensenyament del valencià i de les matemàtiques.

Entre els seus contes per a xiquetes, xiquets i joves, citarem Una escola blanca que s’obri i mai no es tanca (Premi Tirant lo Blanc i Premi Samaruc), 111.111 ide-es per a escriure 111.111.111 contes en un any, Somnien les flors del camp amb cossiols? (Premi Ramon Muntaner), Fashioníssima, Demana un desig, Per Júpiter!, Bruixíssima…

Així mateix ha publicat obres per a adults com ara Elet, Tabac o Bestiari (Premi d’Assaig de la Mancomunitat de la Ribera).