• Facebook
  • Google+
 

EL MÒBIL DEL CRIM. X Part. El món a l’inrevès

SINOPSI

L’Ester té arreplegat en casa un jove que fugí de la justícia després d’haver estat condemnat per un crim que no ha comès.

Per una altra banda, quatre amics a punt d’encetar les vacances reben una trucada i una veu, que no admet un «no» com a resposta, els demana ajuda per a enxampar l’assassí.

Qui no ha rebut alguna volta una telefonada d’un número desconegut que es talla sense haver encetat cap conversa? Qui no ha sentit sorolls estranys a través de l’auricular?

Entre tots, col·laborant vius amb morts, han de trobar la manera de solucionar els descosits i les destrosses que causa en les seves vides l’acció d’una justícia corrupta que empara, a la seva vegada, la corrupció policial.

Un exemple de cap a on ens porta la tolerància vers la corrupció tan de moda en els nostres dies i en totes les instàncies.

 

montse alarcon foto bio

SOBRE L’AUTORA

L’autora, Nori Freix, va nàixer el 1973, a Lleida i va rebre la seva primera classe de la nostra llengua el 1982, en una escola mallorquina. Les dues hores setmanals es feien en castellà i en tot un curs els van ensenyar dues cançonetes i prou.

Al curs següent va anar a viure al País Valencià on tot va continuar igual quant a les dificultats per a l’aprenentatge de la llengua pròpia, malgrat la democràcia.

Lectora compulsiva, va haver d’esperar fins als 14 anys per a tenir accés als llibres de préstec públic, perquè no hi havien biblioteques infantils. Arribat el moment, va planejar la seva revenja amb el  resultat que teniu entre les mans. Per això us demanem que li reconegueu el mèrit dels encerts tirant la culpa de les errades al sistema educatiu d’un estat que durant segles ha privat sistemàticament al poble de l’accés a la seva cultura

.