• Facebook
  • Google+
 

LLULL: MÉS LLUNY

SINOPSI

Llull: més lluny ens presenta una recreació escèptica i agosarada dels afers de Ramon Llull. La Vida coetània, biografia de Llull redactada segurament per Tomàs Le Myésier, sembla massa esquemàtica i, per descomptat, filtrada: l’inici d’una vida nova, el pelegrinatge, una primera fase d’estudi intens i necessari a Mallorca en què la conjunció de les tres cultures (cristiana, jueva i musulmana) farà, d’un Llull intel·ligentíssim, un referent innegable però no sempre comprés.

La seua Art enlluerna tant que topa amb la incomprensió. Les seues propostes, per agosarades, no traspassen el llindar de cap cort, ni reial ni papal. Entretant, l’orde del Temple, instal·lat en una crisi econòmica i de valors, creu tindre la solució als seus problemes en uns vells pergamins, però necessiten persones sàvies que els interpreten i recorren als dos savis de més renom del regne d’Aragó: Arnau de Vilanova i Ramon Llull. Aquesta novel·la ens descobreix algunes intimitats inconfessables i altres «secrets» de la vida fantàstica de Ramon Llull.

SOBRE L’AUTOR

Joan Torró (Ontinyent, 1959) és llicenciat en filologia per la Universitat de València i catedràtic d’Ensenyament Secundari. Actualment exerceix la docència i, en estones de lleure, es dedica a escriure històries. Fruit d’aquestes incursions per la literatura són els llibres: El segon paradís (Tàndem, 1998); El justícia (Bromera, 2003) premi de narrativa històrica juvenil El far de Cullera; Pluja a la mar (Servei de Publicacions de la Universitat de València, 2010), premi Vicent Andrés Estellés de narrativa científica; Lesperit de l’Àguila (Neopàtria, 2014) i Mirall de miratges (recull de poesia àrab i arabigoandalusina) (Neopàtria, 2016).