• Facebook
  • Google+
 

VARIACIONS AMB REPETICIÓ

SINOPSI

Variacions amb repetició és un recull d’haikus escrits majo­ritàriament al llarg de l’any 2019. D’alguna manera, és també un dietari concentrat i ajustat a l’estructura mínima del haiku. Hi podem trobar des de la poètica de la quotidianitat, reflectit en la captació de les coses més simples, fins el recull de la bellesa d’un paisatge o la pulsió d’un instant. Els haikus apareixen sempre encadenats, en sèries de quatre, per mostrar diverses instantànies d’un espai o d’un moment. Hi ha lloc també per a reflexions de tipus més filosòfic o transcendental i referències a llibres o escriptors que l’autor llegeix en aquell moment. Les preferències orientals i japoneses s’hi mostren tot sovint, a través d’escriptors com Natsume Sosequi, Yasunari Kawabata o l’escriptora Murasaki Shikibu.

 

 

SOBRE L’AUTOR

Armand Escandell Preto, nascut a es Castell (Menorca, 1962).

Comença la formació artística amb el pintor Francesc Calvet i als anys vuitanta estudia Belles Arts a Barcelona. Compagina la docència en el camp del dibuix amb la creació artística en diferents àmbits: pintura, fotografia… En els darrers anys ha participat en diversos projectes artístics del col·lectiu Artpirineus.

L’escriptura apareix de manera tardana en la seva vida. Els anys 2015 i 2016 queda finalista en el concurs de relats eròtics de l’editorial Neurosi. El 2016 publica Thànatos, 11 relats de mort, amb la mateixa editorial, i el 2019 publica la primera novel·la, Dionís, amb l’editorial Arrela. El 2018 guanya el premi de poesia del concurs Illa de Menorca, amb el recull Haikus d’hivern.