• Facebook
  • Google+
 

UN TROS DE CEL A LES BUTXAQUES

SINOPSI

Un tros de cel a les butxaques és l’autoretrat d’un home que fa balanç de la seua vida als cinquanta anys. Una mostra per tant, de tots els plecs de la seua persona i de la forma que té d’entendre el fet poètic. Una declaració de principis i d’intencions que recorre el dibuix vital de si mateix.

Ens trobem doncs, davant d’uns textos que configuren el perfil exacte de les percepcions més íntimes, de com se sent el poeta i com veu la seua pròpia ombra. Claror absoluta enmig de les paraules, que són el darrer motiu de l’existència de l’escriptor, que no té més horitzó que el mot sincer que brolla del caos en el qual sobreviu. El món segons les més profundes conviccions d’un ésser humà, que lluita per tal de perdurar a través dels versos més senzills.

 

SOBRE L’AUTOR

Vicent Nàcher Ferrero (Algemesí, 1967) és llicenciat en filologia i escriptor. Com a poeta ha publicat Primavera de cartons (1994), guanyador del Premi Vila de Perpinyà Modest Sabaté de 1988, Desig o llibre dels abismes (1997), guardonat amb el XX Premi de Poesia Marià Manent de Premià de Dalt de 1996, La sang dels dies (1998), finalista del Premi de Poesia Amadeu Oller de Barcelona de 1994, Jardí públic (2008), Un entre tants (2010), Alehop! (2013), Les flors que creixen als marges (2015) i Els incendis de l’ànima (2017). Entre altres antologies, figura a 6 poetes 94. Antologia (1994), Poesia Noranta (1997) i 21 poetes del XXI. Una antologia dels joves poetes catalans (2001). Ha publicat diversos treballs sobre crítica i didàctica. Un tros de cel a les butxaques és el seu nové llibre de poemes, en el qual l’autor ens ofereix flaixos de vida viscuda.