• Facebook
  • Google+
 

TRENCADÍS NOCTURN I ALTRES INÉDITS

SINOPSI

Des del primer recull, «Vi nou en copes de cristall i ceba», publicat per Laertes el 1984, a l’antologia Miscel·lània 6, fins a l’actual Trencadís nocturn i altres inèdits, han passat uns quants anys. I s’han establert, entre els dos títols, diferències estilístiques considerables pel que fa a la qualitat i precisió textual, la qual cosa evidencia un aprofundiment en el motiu de la recerca.

A Trencadís nocturn i altres inèdits no es trenca res, més aviat es reuneixen, s’integren, se solidifiquen paraules i conceptes, més ben dit, definicions i emocions. De tal manera que s’hi adverteix una unitat sense pauses ni esquerdes.

Tot hi concorda, circumstància i temporalitat, anècdota i bellesa formal…

Sobre l’autor

Xavier Martín i Arruabarrena (Barcelona, 1942) és amant de la paraula parlada i escrita des de la docència, el doblatge, la ràdio i la televisió, i els textos assimilats en el conreu del cant coral.

L’any 1969 inicia la creació poètica, però, fins el 1981 són anys d’activitat silenciosa. Amb «Vi nou en copes de cristall i ceba», poema de 400 versos, un crit contra el vell temps de dictadura i cant d’esperança per a un nou futur, editat a l’antologia Miscel·lània 6 per Laertes, li atorguen a Santa Coloma de Gramenet el 1er Premi Torre Balldovina de poesia. Des la seva publicació i amb dedicació intensa a diverses activitats socials i literàries, segueix escrivint. I és ara que aquest període cristal·litza en Trencadís nocturn i altres inèdits, un llibre que reobre una nova etapa creativa.