• Facebook
  • Google+
 

TOTS ELS COLORS DEL GUIX

SINOPSI

La novel·la descriu la trajectòria vital d’una mestra, filla d’un coronel de l’exèrcit de la República Espanyola i d’una mestra. Pilar Fernández va viure els anys de la guerra civil fugint amb la seua mare i patint la desaparició del pare. La depuració de mestres feta pel franquisme suposarà que la mare haja de fer mans i mànigues per tal que les dues puguen eixir-ne endavant. En aquest ambient creixerà Pilar amb la idea d’arribar a ser la mestra que totes dues tenien dipositada al bell fons dels seus cors. La incorporació al magisteri coincidirà amb la mort de Franco i el període convuls de la transició democràtica. Convençuda dels seus principis, s’implicarà activament en un moviment de renovació de les estructures de la vella escola franquista. Els temps però, no corren amb la mateixa velocitat i ensopegarà amb nombrosos problemes per posar en pràctica la seua pedagogia progressista al si d’una escola que, amb prou feines, es desempallegava del malson de la dictadura.

 

 

Foto autor

SOBRE L’AUTOR

Jac

Francesc Pou (Alcoi, 1963), viu a Alcoi on treballa de professor d’Audició i Llenguatge al Col·legi El Romeral.

La seua producció escrita s’ha centrat en teatre, narrativa i poesia. En aquest primer, dos sainets han estat representats: Uns festers amb pedigrí (guanyadora del XIV Concurs de Teatre de l’ASJ, al 2002) i l’altra, A Benillup volem festes… i festers, representada al 2010.

Al camp de la narrativa, ha publicat els contes I Tirisiti se n’anà amb el globus de Milà (Ed. Neopàtria, 2015), C’est la vie i L’illa de la Tempesta (seleccionats a la fase comarcal del Premi Sambori). Ha participat en l’antologia de contes Relats a la vora mar (I i II. Ed. Neopàtria).

En poesia, ha publicat, junt a Alexandre Ros, De fil de veu (Ed. Misèria i Companyia, 2009) i ha participat les antologies Pont de paraules, El tast de la terra. Poesia entre valls, Entre mots i versos (Universitat d’Alacant), 99 poemes per Nadal (Ed. Neopàtria). En solitari ha publicat Camí de Benassait (Ed. Germania. 2014) i Cel d’horabaixa (Ed. Neopàtria, 2019). És col·laborador de la revista digital Tipografia La Moderna i de la Revista de Festes de Biar. Poemes seus han servit per a bastir dues composicions musicals:

Esclops de misteri (Eduard Terol). Doble concert per a clarinet-fagot i grup de càmera. Editorial EMEC.

El cau del silenci (Eduard Terol). Sextet de càmera. Encàrrec del Festival Internacional de Música GRAME de Lyon (França).