• Facebook
  • Google+
 

TOTES LES MÚSIQUES DEL MÓN

SINOPSI

I un dia vas en cotxe i tres alumnes boniques et saluden i corren darrere per a veure’t. Corren perquè tenen alegria de veure’t; però tu, tanta il·lusió que et fa que t’aprecien, fuges. I fuges perquè tens por de l’alegria, perquè tens por de la música, perquè tens por que les dones que venen a ta casa i seuen et parlen a tu i t’escolten. I tens por però vols escriure per a elles; tens por i a la vegada desitges ser com la iaia d’Eli, que volia ser totes les músiques del món.

I les tres alumnes que corren darrere teu et troben i tu ho escrius.

 

 

SOBRE L’AUTOR

Manuel Roig Abad

Doncs tot va començar el dia que la iaia Anita em va contar que, a sa casa de la plaça de Sant Roc, un grapat de dones anaven per les vesprades a escoltar llegir versos. Jo vaig nàixer molts anys després, en 1976, però la iaia Anita encara deia els versos d’aquelles vesprades.

Als 11 anys, vaig entrar a l’Ateneu Musical Schola Cantorum i, des d’aquell dia, vaig dins de totes les músiques i el iaio Pòlit m’espera en tots els cantons.

Més tard, vaig conèixer una dona que també estava feta de música, vam tindre dos fills i, per això, va vindre la poesia.

Cada dia, tinc la sort que els xiquets d’Ibi i Tibi entren a la meua classe perquè els ensenye eixa música que em porta dins.

Per fi, les dones van entrar en ma casa, van seure a escoltar-me i, a partir d’eixe dia, ja vaig escriure per a elles.

I sé que vindrà un dia que els meus versos s’acaben, però tinc fills i alumnes que governen els núvols.

I això és el més important i no hi ha massa més.