• Facebook
  • Google+
 

TEMPS MORT

SINOPSI

Temps mort és una novel·la breu que repassa, sense nostàlgia i amb un pessic d’humor, les esperances, les decepcions, les alegries, les diversions, les músiques, els vicis, els somnis i fins i tot els fantasmes de la generació valenciana que va viure els últims anys de la dictadura i els primers d’una ruptura que, finalment, es va quedar en transició.

Els i les joves podran practicar l’arqueologia social amb les aventures i les converses d’un grup d’amics i amigues suecans que volien fer la revolució fins que la realitat els va palpar la cara. I els i les que ja no són tan joves evocaran una època que no convé oblidar per a no repetir-la, perquè un temps mort hauria de servir per a millorar la tàctica i l’estratègia del nostre joc contra l’únic enemic invencible a què ens hem d’enfrontar.

 

PastedGraphic-1

SOBRE L’AUTOR

Josep Franco (Sueca, 1955) és escriptor i traductor. Ha estudiat magisteri i no va acabar els estudis ni de filologia anglesa ni de pedagogia a la Universitat de València, però va fer un curs de guionista a la UI Menéndez Pelayo, que no li ha servit per a res. La seua obra, iniciada als anys 80, ha estat recollida, fins al 2005, en Bibliografia suecana (SS. xvii-xxi), pàgines 151-184, per Antoni Carrasquer.

Ha guanyat dues vegades el premi Andròmina dels Octubre amb Calidoscopi (1983) i, La vida és dura (2016) i, entre altres, també el premi Enric Valor amb L’enviat (1996), el Ciutat d’Alzira amb Les potències de l’ànima (1997), el Blai Bellver de Xàtiva amb Cinc cadàvers (2015) o el Ciutat d’Elx amb Els hereus de la derrota (2018).