• Facebook
  • Google+
 

TEMPS FA TEMPS

SINOPSI

Temps fa temps és un poemari dividit en quatre parts que arreplega d’una banda els avatars quotidians que ens sorprenen cada dia, aquells que de vegades passen desapercebuts i que ens encoratgen de manera significativa en el decurs de l’any.

La qual cosa ens fa reflexionar sobre el pas del temps que sent el cos com el producte de totes les vivències i que la ment com últim reducte s’afanya a resistir enmig de la societat i tots els progressos.

Però no obstant això, la ment preserva tresors incombustibles com la imaginació, la curiositat, el somni, entre altres, armes que mai no acaben i que representen reptes que fan que de vegades el temps tinga sentit, sobretot quan les circumstàncies no vénen ben donades.

Temps fa temps és el compendi de totes aquestes activitats que per a l’autor vénen a ser imprescindibles quan altres forces comencen a minvar i el món segueix com si tal cosa.

SOBRE L’AUTOR

Francesc Mezquita Broch (Vila-real, 1947) és catedràtic de Geografia i Història, de Batxillerat, i ha publicat diversos treballs i articles de recerca històrica en revistes especialitzades.

El 1994 va guanyar el I Premi de la Mar de poesia del Grau de Castelló amb Platja rossa, que tornà a guanyar el 2002 amb La maror de Josep Conrad i altres històries.

L’any 2004 va obtenir el Premi de poesia Ciutat de Benicarló amb El temps a glops, de pressa (Brosquil). El mateix any va obtenir la Flor natural del Premi Vila de Nules de poesia per Notícies de tardor (Ajuntament), premi que va tornar a guanyar el 2009 amb Els dubtes engrandeixen el crepuscle.

El 2006 va guanyar el Premi de poesia «25 d’abril» de Benissa amb Duen llum fins les vesprades tristes (Viena). El mateix any va guanyar el XXX Premi de poesia Marià Manent de Premià de Dalt amb Llargues passejades per una ciutat discreta (Viena).

Igualment, ha publicat la novel·la juvenil Els desigs de la primavera (Tabarca) en l’any 2005, i en el 2000 el Premi de narrativa Ciutat de Vila-real amb Els viatges de la natura (Set i mig).

L’any 2010 guanyà el Premi Anna-Rebecca Mezquita d’Onda amb Vacances perdudes (El Full). En 2013 publicà l’obra Regions sense distància (Germania).