• Facebook
  • Google+
 

QUAN LA PARAULA ÉS DONA

SINOPSI

L’autora crea un univers al voltant de la figura de la dona per intentar explicar-se i cercar la seva identitat personal, interpretar la seva relació amb l’entorn i allò que la mou a viure.

Estam davant d’un poemari en vers lliure amb un gran nombre d’imatges vinculades a la natura i on la terra, però sobretot el mar, tenen una gran presència i són una font constant d’inspiració.

L’autora entén l’amor i el desig com un joc, que també és un joc estètic.

El llibre està dividit en diversos apartats encapçalats per un nom mític de dona i el prototipus que representa i, en cada un, prenen protagonisme els grans temes de la creació literària: l’amor, el desig, la identitat, la relació amb l’entorn, la mort, el patiment, la maternitat, la lluita, el combat, etc., tot cercant respostes a les grans preguntes.

SOBRE L’AUTORA

Àngels Cardona ha publicat els poemaris Poètica corporal (1999); Illadefoc, accèssit al Premi Rei en Jaume de Calvià, 2000; Tres camins, un viatge, segon premi Vila de Lloseta 2003; Cicle del carboni, primer premi de poesia Rosa d’or d’Algaida; Funció púb(l)ica (2006); Dones dahir, dones de demà (2007).

Ha obtingut un reconeixement en la categoria de relat curt a «Una mirada als reptes del segle XXI» 2007, amb Perspectiva cibernètica.

Ha estat inclosa en les antologies Eròtiques i despentinades, Erato bajo la piel del deseo, Set de nou i Amb accent a la neutra.

Ha participat en el documental Som elles,  sobre dones poetes de Mallorca.

Sap que la poesia existeix per ésser dita, l’importa l’oralitat i per això ha participat en nombrosos recitals.

És una activista poètica, cultural i social.