• Facebook
  • Google+
 

PEDRES ROGES

SINOPSI

Segle xiii, Guillem de Cervelló, un jove inquiet i ambiciós, que lluita per llaurar-se un futur, és el protagonista.

Coneixerem altres personatges: Berenguera, la seva germana, una dona contestatària; Bertolí, un jove capellà que lluita per vèncer la seva homosexualitat, o Maria, la neboda de Guillem, que acabarà pujant als altars.

Al llarg de la novel·la sempre present, com a gran personatge del moment, el rei Jaume I, al qual veurem cenyir la corona en l’adolescència i madurar fins a ser un gran governant. Les conquestes de Mallorca i València seran fites importants en la vida dels protagonistes.

Veurem les supersticions de l’època i les acusacions de bruixeria. Veurem els hospitals medievals i les malalties, especialment la lepra. I veurem una Barcelona en ple creixement.

I coneixerem Cervelló, on el seu castell de pedres vermelles ha inspirat aquesta novel·la.

 

SOBRE L’AUTORA

Rosaura Serra i García va néixer a Barcelona l’any 1958, i és veïna de Cervelló des de fa més de trenta anys.

Des de petita li van ensenyar a gaudir de la lectura. En una casa on hi havia un munt de llibres, recorda que sempre en veia un sobre la tauleta de nit de la seva àvia.

De professió administrativa, col·labora amb diverses entitats i ha estat regidora de cultura de l’Ajuntament de Cervelló.

Des de molt jove li ha agradat escriure, ha fet articles i relats, però fins ara no havia disposat del temps necessari per fer una obra més llarga.

És amant de la història en general, i de la de Cervelló en particular, que ha pogut conèixer més profundament gràcies a la seva participació en el Grup de Recerca, una entitat local dedicada a l’estudi del patrimoni.