• Facebook
  • Google+
 

OLOR A LLENYA CREMADA

SINOPSI

El meu tema més principal és el de la dona, centre del meu pensament; començant per la mare, els amors de joventut, i acabant amb l’amor del matrimoni. Amor i desamor que omplin tota una vida. També en la mort, pense molt en la mort; i com creient en Jesucrist, pense en el despertar a un nou viure. També observe vivències, i les plasme en els meus poemes.

 

Tu, ets tan fràgil com un vell pensament,

com una joia plena de molts colors

que enlluernen nostra ànima i nostra ment.

 

SOBRE L’AUTOR

Hermelando Bosch i Mellado va nàixer en Alginet (València) el 26 de febrer de 1942. Tingué com a professor de literatura a un gran amant de la poesia: Salvador Guardiola, que el va introduir en el món dels poetes clàssics.

El seu primer llibre de poemes, La Falaguera, fou publicat en el 2014, i el segon, Gotes de llum, en 2017, ambdós per l’editorial Neopàtria.

En aquest tercer poemari, Olor a llenya cremada, Hermelando ens regala espinel·les, lires, apariats, sonets, sirventesos, tercines, quartetes, seguidilles, cantar de soledat, etc. Són poemes d’amor, desamor, comiat, antropològics, personatges, pobles, etc.

Ha obtingut el Primer premi de poesia Vila d’Alginet 2014.

 

Freya Day (Rosa Benito)

Artista visual amb una llarga trajectòria en el món del disseny gràfic, la il·lustració i els dibuixos animats. Ha il·lustrat per a premsa, i treballat per a diverses editorials com Bruño, Santillana i Teide. Ha fet treballs de gràfic per a particulars, empreses i institucions, com la Generalitat de Catalunya, Ajuntament de Barcelona i la URV. També ha treballat en productores de dibuixos animats i en l’Estudi Mariscal. Persona molt creativa i una buscadora incansable. El seu interès per la difusió de la consciència ecològica l’ha portat a organitzar esdeveniments, relacionats amb aquest tema (EcoReus). Cada vegada s’ho passa millor, deixant els ordinadors a banda i embrutant-se amb pintura per expressar lliurement les seves emocions i processos. El resultat són unes pintures plenes de força i traços intensos, molt arrelats a l’expressionisme abstracte.