• Facebook
  • Google+
 

ODISSIAQUES

SINOPSI

Odissíaques vol ser un petit homenatge a l’obra homèrica a través d’una recreació imaginària de la veu de Penèlope, veu que no es deixa sentir amb prou força a L’Odissea d’Homer, on el protagonista absolut és Odisseu. Segurament, Penèlope tindria molt a dir de la seva peripècia personal.

Les tribulacions del seu esperit havien de ser colossals, vivint en una gran soledat en una llarga i tensa espera i, malgrat tot, amb una confiança plena en el retorn del marit.

Tan astuta com Odisseu, Penèlope s’inventa un fer i desfer, per dilatar una decisió que no vol prendre, i és dins d’aquesta incertesa que ens parlarà des de la seva condició de dona i consort, reclosa a l’espai de la llar, de l’amor i lleialtat a l’estimat i es lamentarà tant per la seva absència com per la pròpia mala sort.

SOBRE L´AUTORA

Maria Rosa Blázquez és nascuda a Barcelona, i la seva trajectòria vital l’ha portat des de cursar estudis de música en la seva joventut, passant per una estimulant estança a Londres, a guanyar-se la vida com a secretària tècnica en una multinacional, per acabar descobrint la seva passió per les lletres.

Empesa per aquesta afecció, alguns dels seus relats van veure la llum en revistes literàries digitals, avui desactivades.
Els seus heterogenis interessos l’han menat a recórrer senders diversos, com la publicació d’articles d’opinió a la premsa (Diari de Sabadell i El Punt), dins del col·lectiu EcoConcern de Sabadell.

Així mateix, ha col·laborat, com activista de la llengua catalana, en els col·lectius CNL i CAL.

El 2014 va publicar el seu primer llibre de poesia: De la Mediterrània i un amor perdut.