• Facebook
  • Google+
 

MIRALL DE MIRATGES

SINOPSI

La cultura cristiana durant l’alta edat mitjana travessa-va un moment difícil; tots els sabers de grecs i llatins, per pagans, dormien queferosos als monestirs i estaven a l’abast de ben pocs.

En canvi, una altra cultura, l’àrab, no tenia, encara, segons quins prejudicis i va ser capaç de recollir els coneixements dels clàssics.
La regió d’Al-Àndalus, per la seua llunyania geogràfica amb el centre de l’Islam, es va convertir en el far cultural de l’Europa medieval. Arquitectura, medicina, filosofia, matemàtica, literatura… de tot va florir.

A les vostres mans teniu una mostra d’aquell esclat de cultura literària sense traves, paranys ni embuts.

SOBRE L´AUTOR

Joan Torró (Ontinyent, 1959) és llicenciat en filologia per la Universitat de València i catedràtic d’Ensenyament Secundari.

Actualment exerceix la docència i, en estones de lleure, es dedica a escriure històries.

Fruit d’aquestes incursions per la literatura són els llibres: El segon paradís (Tàndem, 1998); El justícia (Bromera, 2003), premi de narrativa històrica juvenil El far de Cullera; Pluja a la mar (Servei de Publicacions de la Universitat de València, 2010), premi Vicent Andrés Estellés de narrativa científica; L’esperit de L’Àguila (Neopàtria, 2014).