• Facebook
  • Google+
 

MIRADES TANKADES

SINOPSI

Mirades tankades no són mirades closes sinó mirades expressades amb la forma poètica de la Tanka, composició japonesa que significa «poema curt», de tan sols cinc versos i 31 síl.labes seguint la mesura 5-7-5-7-7. En tots els poemes de la primera part (cap endins), menys en el darrer, la tanka passa a ser una estrofa d’un poema més llarg, de manera que s’enllacen en una composició més extensa, sempre mantenint el ritme propi de la tanka pas a pas. Només en alguns poemes de la segona part (cap enfora) les tankes són estrictament unitats individuals, tal com la tradició poètica, la nostra i la de fora, ha volgut majoritàriament que sigui. La majoria d’aquesta segona part també són poemes de dues, tres o més tankes enllaçades. L’autor s’ha trobat còmode amb aquesta forma poètica mirant de fer-la progressar en composicions més llargues, procurant no perdre l’agilitat que transmet i l’exigència de precisió que comporta.

 

 

SOBRE L’AUTOR

Jacint (Cinto) Amat Bigordà. Ullastrell, Vallès Occidental (1946). Resident a Mataró.

Llicenciat en teologia, filosofia i dret, va treballar de mestre uns anys a l’escola pública a Mataró (Germanes Bertomeu) i a Barcelona (Cardenal Cisneros), com a professor de català i de ciències socials durant els primers temps de la transició, quan l’ensenyament del català era encara una epopeia. Després passà a l’exercici de l’advocacia en les especialitats de dret civil i penal, de forma ininterrompuda fins a la jubilació.

Del 2012 al 2018 ha col.laborat mensualment a la revista Valors (Mataró) en la secció de «cartes creuades». Mirant de seguir l’actualitat social del país dona sortida a les ganes d’escriure a través del seu blog (cintoamat.blogspot.com) des de 2005.

Ha cultivat la poesia a nivell personal i aquesta és la seva òpera prima editada.