• Facebook
  • Google+
 

MARESIA

SINOPSI

Maresia és un recull de trenta-nou poemes escrits entre Lisboa i Barcelona, beneficiari d’una tradició poètica catalana i una tradició portuguesa que ha rastrejat àmpliament la qüestió del subjecte. Lisboa és un teló de fons, el pretext a través del qual aquest poemari versa principalment sobre el fet poètic mateix: la naturalesa del poema, les limitacions del llenguatge, l’enigma que acompanya l’acte d’escriptura.

«Maresia» també és una paraula portuguesa que en català no té traducció literal en un sol mot: l’olor de mar des de la distància, la humitat salobre que flota als carrers, el rastre de la marea baixa. A més de les olors en aquest llibre es fan presents les veus de la ciutat, els jocs amb la llum i la gradació de l’espai nocturn, els transports i les gernacions: elements que com la maresia suggereixen un segon pla de realitat més ampli.

 

 

 

 

FOTOGRAFIA Pol Bolibar

SOBRE L’AUTOR

Pol Bolibar Ollé (Barcelona, 1991) és graduat en Humanitats i en Construcció i representació d’identitats culturals. El pas per Lisboa i Rio de Janeiro l’ha portat a traduir alguns poetes en llengua portuguesa i a produir una antologia de José Craveirinha. Actualment treballa com a docent de llengua i literatura.