• Facebook
  • Google+
 

L’EUROPA QUE HE VISITAT

SINOPSI

Aquest recull d’articles evoca els meus viatges per l’estimat continent europeu. No és una guia de viatges, solament mostre el meu interés on pose el focus, i no té per què ser el vostre.

Cada persona fa el seu viatge: podem anar al mateix lloc i copsar coses diferents. El meu marit i jo viatgem amb una furgoneta adaptada com a habitatge, cosa que ens dóna una gran llibertat: podem hostatjar-nos a un càmping, una àrea de caravanes o al costat de qualsevol rogle d’arbres que ens agrade.

Els textos estan ordenats alfabèticament a fi de facilitar-ne la lectura ciutat a ciutat. No sóc aventurera (cosa ben difícil avui en dia amb telèfon i tarja de crèdit), simplement m’agrada viatjar amb els ulls ben oberts i amb una informació suficient per a entendre el que visite i la gent que em trobe.

 

SOBRE L’AUTORA

Dolors Jimeno va nàixer a la ciutat de València el 29 d’octubre de 1954.
Des del 1992, quan va rebre el premi Joan Fuster (Almenara), ha sigut guardonada amb els Molí d’en Xec, L’Encobert, Josep Miquel Guàrdia i Bagur, Maig de Narrativa Breu, Ifach de Narrativa Breu, Conta’m Dona…

Ha publicat els relats Virgínia, Bàrbara, La dona policroma, Els cabells de la mestra, La casa del notari, Àlvar i Jean, Intramurs, Els desdejunis de Buenos Aires... Les novel·les Hostes, Un edifici en forma de vaixell, L’illa de l’amistat i Germans bessons quasi idèntics.

Ha sigut membre de diversos jurats literaris. Ha publicat articles en revistes, llibrets, programes i diaris. Des de l’any 2006 és responsable d’Intersindical Cultura. És autora del blog «De viatge» i de la pàgina cultural d’Intersindical Valenciana.