• Facebook
  • Google+
 

LA NOIA DEL PARC

SINOPSI

On se situa la línia divisòria entre allò que creiem ser i allò que som?, entre el que sentim i què imaginem? Aquesta és una narració que explora les contradiccions de la pròpia identitat: en Tomàs és informàtic, però s’ha proposat escriure una novel·la, en la qual anirà agafant forma el personatge d’en Bernat, un pintor d’estil naïf a qui una noia misteriosa se li ofereix per fer-li de model, però sota certes condicions…

Entre Sitges i Badalona, París i Montpeller, tant l’escriptor novell com l’artista de la ficció s’aniran movent en dues històries paral·leles, on els veurem immersos en el seu afany particular –de canvi l’un, de reafirmació l’altre– i en la recerca intermitent de companyia. Dos relats que es complementen, i en què els personatges femenins seran els qui aniran marcant la pauta dels esdeveniments.

 

 

 

 

Foto Francesc Cabiró

SOBRE L’AUTOR

Francesc Cabiró. Nascut a Badalona, l’any 1956. De formació eminentment tècnica, ha treballat com a enginyer en projectes industrials diversos. En paral·lel, ha pogut aprofundir en la seva afició per la fotografia al centre Foto-Espai, de Barcelona; una activitat que ha anat entrelligant amb l’escriptura. Així, el 2007 va engegar un espai personal a la plataforma periodística VilaWeb –que manté actiu–, el qual el va motivar a autoeditar el llibre Finestra Fotogràfica, 10 anys de bloc (ed. Círculo Rojo, 2017), on es combinen imatges i textos. Va publicar també el poemari Arnús-Solei, o els capricis de la llum (2019). Ha realitzat cursos de tècniques narratives a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès. La noia del parc és la seva primera novel·la.