• Facebook
  • Google+
 

JOHNSON & JOHNSON. Ausetans i extraterrestres

SINOPSI

Johnson & Johnson són dos germans detectius que viuen a Falset.

El Jota és el més gran. Inconstant, desentès, malgastador i inconscient, però a vegades té idees genials.

El petit, el Jota Efa, festeja amb la secretària del jutjat, una manya que els ajuda a resoldre els casos que investiguen. A més, un dels seus amics, el Miquel, va i no va amb la Margarita, la jutgessa, i això sempre té alguna utilitat pràctica. L’Àlex i el Joan Lluís són altres amics que també solen ajudar-los en les seves indagacions.

Tots són grans admiradors del Gato Pérez, i el seu gran adversari és el sargento Málaga, comandant en cap de la Guàrdia Civil al poble.

Quan van conèixer Pepe Carvalho van decidir obrir una agència de detectius i relatar els casos que anaven resolent.

 

SOBRE L’AUTOR

Fede Cortés (Falset –Priorat–, 1960), estudià magisteri però al final no ha fet de mestre. Ha estat músic, programador informàtic, comptable i regidor al seu ajuntament.

Ha estat guanyador del V Premi de Narrativa Breu Ciutat d’Amposta 2017, del qual ja n’havia obtingut un accèssit l’any 2013.

En poesia ha obtingut el premi Salvador Estrem i Fa de Falset l’any 2011, i el primer accèssit al Premi de Poesia de Santa Perpètua de 2017.

Té publicats quatre llibres més de la sèrie Johnson & Johnson i el poemari Mannà. També ha participat en diversos llibres col·lectius de poesia i prosa.

Ha coordinat, juntament amb Jordi Pijoan-López, Un riu de crims (2011) i Clio assassina (2012), dos reculls de gènere negre amb diversos autors amb motiu de l’Ebre Negre (Matarranya i Priorat).