• Facebook
  • Google+
 

JOC DE SILENCIS

SINOPSI

Joc de silencis començà a coure’s cap al 2004, a partir d’una ruptura sentimental i d’una crisi comunicativa amb la pròpia societat. Resposta crítica dins un context en què la paraula no és ni vol ser escoltada. En esta cruïlla existencial el poeta opta per l’aventura de la comunió: el silenci esdevé l’amic i l’amat d’un nou viatge. Forta contradicció: el bon místic cerca el silenci total, i paradoxa: la paraula traspua la fusió amb la totalitat; confiança encara per compartir allò íntim. Llibre-joc amb espiritualitats diverses (budisme, món sufí, tao), la del Llibre d’Amic i Amat de Llull i la del sublim poemari Silentium de F. Tiútxev. Silenci: medi, dimensió que tot ho abraça, categoria del discurs i de la vida, és a dir, silencis de sentit diferents. Viu, doncs,el joc gojós dels teus silencis!

Sobre l’autor

Diuen que naix a Llaurí, València, en 1957. Criat a Alzira. De l’ un li ve la passió per escoltar i imaginar històries. De l’altre la infància i l’adolescència gojoses. L’any 71, des-arrelat, és endut a Xest, Universitat Laboral. Don Antonio del Rey l’inicia en la passió de la literatura. Comença a escriure poemes sense massa traça. A la Laboral de Gijón és educat pels jesuïtes. Tornat a València, estudia Filologia. Hi coneix una bona colla de lletraferits.

L’any 78 a Barcelona fa Filologia Catalana. Vol estudiar a París. Els calés no hi arriben. Amb Amadeu Viana viu el mestratge de Lluís Aracil. Antologat a Brossa nova. Ha escrit els poemaris Antropòlisi, A l’ altra banda (inèdits). Ha estat col·laborador en premsa, membre del Seminari de Sociolingüística de València, coautor junt amb Àlvar Carpi d’un treball poeticomusical i traductor. Literatura, música, espiritualitats, viatges, són passions que ha conreat tot el que ha pogut.