• Facebook
  • Google+
 

INFANT D’HIVERN. Premi Vila de Nules 2021

SINOPSI

El poemari Infant d’hivern és un viatge des de l’isolament, el desengany i, finalment, l’acceptació de la derrota vital enfront del pas del temps a una infantesa atresorada en la memòria, entesa com a refugi davant de l’adversitat però també com a ofrena.

Poemes en prosa que evoquen passatges gairebé onírics d’una infància feliç però també plena de clarobscurs que sovint, en boca del poeta, sonen com a denúncia social o en darrer terme com a sentida confessió darrera a una amant que es sap irremeiablement perduda i que podria ser l’única salvació de la destrucció.

Aquest llibre va ser guardonat amb la Flor Natural dels LXVII Jocs Florals de la Vila de Nules.

 

 

 

 

 

infant

SOBRE L’AUTOR

Francesc Viadel (Algemesí, 1968) és periodista i escriptor, doctor en Sociologia per la Universitat de València i professor de la Facultat Blanquerna de la Universitat Ramon Llull de Barcelona.

Va iniciar la seua trajectòria literària de la mà de la publicació L’Horabaixa de la qual en va ser un dels seus fundadors allà pels finals dels vuitanta. En 1991 va publicar en la mítica col·lecció Tuacte la plaquette Si la lluna és plena… amb il·lustracions de Núria Ferriol. Set anys després va tornar amb Èxode Salnitrós. El 2014 va ser guardonat amb el premi de poesia Josep Maria Ribelles de Puçol per Ciutat, dies insòlits.

En 2020 va participar amb un dels seus poemes inèdits junt a altres autors com Jaume Pérez Muntaner, Àngels Gregori, Isabel García Canet o Salvador Jàfer en la Cantata a València de l’escriptor i cantant Rafa Xambó.

Poemes de Viadel es poden llegir també en revistes literàries com ara Passadís, L’Aljamia, L’Aiguadolç.