• Facebook
  • Google+
 

HEROIS SENSE HORITZÓ

SINOPSI

Aquesta és una novel·la original i singular: Tracta de vells. És la història d’un vell que ens explica, en forma de dietari, episodis de l’ahir i de l’avui, amb ironia i, en ocasions, amb amargor.

Desordenadament se’n va d’una cosa a una altra. Confon els temps i a vegades no sap ben bé si parla d’ahir o de fa molts anys. Escolta històries que havien quedat amagades en els replecs de la memòria, per doloroses o per inconvenients, i ens les explica a nosaltres, els lectors. Històries molt properes d’ocasions perdudes i remordiments, però també extravagants i plenes d’humor. I és que practicar la memòria és un joc perillós i terrible, però imprescindible per sentir-se encara vius i per fer rodar el món. Per sentir-se encara herois.

Herois sense horitzó és una novel·la directa en forma de retaule, com un gran mosaic, un tutti frutti diria el protagonista; un relat de ritme trepidant que prioritza l’acció, la sàtira i la crítica social. Una història divertida que fa olor d’humanitat, amb tota la seva càrrega de misèria i també d’heroïcitat quotidiana.

 

SOBRE L’AUTOR

Ramon Breu Panyella (L’Hospitalet de Llobregat, 1956) és professor d’història i d’educació en comunicació, formador del professorat, articulista i escriptor. Coordina el projecte Cinescola, un portal educatiu en català per avançar en l’alfabetització mediàtica. Ha rebut diferents premis com ara el del CAC a l’escola; el Premi Aula del Ministeri d’Educació; el Marta Mata de Pedagogia; el Film Història de la UB; o el Baldiri Reixac-UOC d’Innovació Educativa.

Pel que fa a la ficció ha publicat, entre d’altres, les novel·les La mirada del voltor (2013, Tigre de Paper); Històries secretes (2014, Tigre de Paper); La veritat no serveix de res (2016, Gregal); o Temps de plom (2018, Carena), que tenen com a denominador comú el relat històric i la recuperació de la memòria.