• Facebook
  • Google+
 

ENTRE EL CORB I EL TORAN

 

SINOPSI

Aquest recull és fruit d’una llarga immersió en dos universos paisatgístics oposats: el Corb i el Toran. Horitzontalitat i verticalitat, humanització i salvatgia, matollars i boscúries, sembrats i pastures, terra i roca, pols i glaç… Amb estil sobri, l’autor destil·la en els poemes la plenitud viscuda en aquells àmbits. La «paraula del món» ressona en els textos i encén espurnes en la fosca dels grans misteris del pensament: la veritat, el temps, l’espai, la bellesa, el fonament, el sentit… Tot passat pel filtre de les tradicions ancestrals del camp, el pasturatge, la filosofia i la poesia. Ha calgut forjar un terme nou per denominar amb propietat aquesta singular experiència: poefísica.

Sobre l’autor

Jaume Llanes va néixer a Tornabous (1959) i, des de fa vint-i-cinc anys, viu a Belianes (Urgell). Té casa a Canejan (Val d’Aran), on roman sempre que pot.

És llicenciat en Filosofia per la UB, DEA per la URL i catedràtic de filosofia a l’Institut Lo Pla d’Urgell de Bellpuig. Està interessat en la recerca filosòfica i ha publicat estudis sobre la metafísica de Descartes i sobre el sentiment modern de la naturalesa.

Apassionat pel muntanyisme, ha realitzat nombroses obertures de vies d’escalada en roca i en glaç als Pirineus i, juntament amb Montserrat Timoneda, la seva muller, ha publicat tres llibres i diversos articles sobre excursionisme i alpinisme. És autor d’un blog de relats i reflexions al voltant de la muntanya: «Meditacions pirinenques».

La seva vocació poètica no ha traspassat la barrera del seu cercle íntim fins que ha tingut l’oportunitat i la gosadia de publicar aquesta obra.