• Facebook
  • Google+
 

EN UN PRINCIPAL DE LA RAMBLA

SINOPSI

L’autora va escriure: «Et pots enamorar d’un pis, d’un passeig?».

Ara, després de gairebé trenta anys de viure a la Rambla, ho pot afirmar rotundament, sense cap espurna de dubte.

I és precisament aquest pis i aquesta Rambla que sembla que li hagin dictat les quatre històries, li hagin dibuixat aquests personatges que van viure, gaudir i patir en aquest pis, en aquest principal des de la segona meitat del segle XIX fins gairebé avui mateix.

Hi trobareu diferents veus, diferents registres. A vegades el realisme impera, altres es vesteix de tons esperpèntics, poètics; també hi podem trobar cops salpicats d’humor una mica àcid.

Llegint ens podem imaginar dones i homes obrint els balcons i mirant aquesta Rambla que va canviant però sempre és única, irrepetible, sovint amb una mirada trista, perduda en aquells mots d’Azorín: «Nadie le podrá quitar el dolorido sentir».

 

 

tona bio

SOBRE L’AUTORA

Tona Pous i Vilalta va néixer a Olot (Girona), va estudiar magisteri a la Normal de Girona. A Barcelona es va llicenciar en Història moderna i contemporània i en Filologia hispànica.

Vinculada sempre al món de les lletres com a professora de llengua i literatura castellanes a secundària i batxillerat, destaca la seva llarga experiència com a autora i directora de teatre en el món escolar.

Fa gairebé trenta anys que viu en un principal de la Rambla.

La seva primera novel·la, Perdona’m nena, t’he canviat el títol (2018), publicada també per Neopàtria, va ser escollida entre els llibres recomanats per Vilaweb per Nadal d’aquell any.

Aquesta és la seva segona novel·la.