• Facebook
  • Google+
 

ELS SOROLLS DEL SILENCI

SINOPSI

Va haver un temps on el silenci imposat es va convertir en costum, on les opinions no existien. La gent parlava sense dir res, sense posar-se en evidència, un temps d’oblits i renuncies, d’adhesions obligades i fidelitats forçades. Un temps que no s’acaba mai del tot.

Però sota aquell silenci espès hi havia una remor somorta, un soroll insistent fet de pors i també d’esperances quasi perdudes.

En aquest recull de relats curts s’arrepleguen vint-i-nou històries, reals o imaginades, que això no ho podem saber, protagonitzades per persones anònimes, gent del carrer. Històries contades en reunions familiars, en petits rogles de veïns, o en la intimitat del despatx d’una entitat bancaria.

Parlen de guerra i postguerra, de la llarga postguerra que encara cueja. En alguns es relaten coses sense importància, com el d’aquell home que es va menjar un gat. En altres les experiències viscudes van canviar per sempre la vida dels seus protagonistes.

 

foto autor

SOBRE L’AUTOR

Antoni Porcar Gómez, Castelló 1951

Implicat en associacions culturals, de veïns, sindicals i en el teatre amateur, va ser regidor i Diputat provincial de Castelló per UPV i el Bloc.

Llicenciat en psicologia, ha treballat al camp, a una empresa de recanvis, a Correus, a la banca i com a funcionari al CSIC.

Ha publicat diversos articles i col·laboracions literàries en diaris i revistes. Amb el llibre Açò va de veres va guanyar, juntament amb Josep Lluís Sotorra, el primer premi d’Humanitats ciutat de Castelló, posteriorment publicà Les arrels d’un lledoner. Els sorolls del silenci és el tercer recull de relats curts que publica.