• Facebook
  • Google+
 

ELS CAUS DEL CUC

SINOPSI

A Els caus del cuc, l’autor, a diferència dels primers treballs publicats, mira d’evitar que els versos que componen els poemes prenguin vida pròpia i es desbordin enllà de la idea que els dóna origen.

Aquest esforç ha donat lloc a un poemari més compacte i concís que els previs, sense que això l’allunyi de les idees-força que constitueixen el nucli de la seva poesia.

Evitant en la mesura del possible que els sentiments es situïn al bell mig de l’argumentari, l’autor basteix un discurs, no sempre lineal, centrat en les experiències que, sovint a desgrat de molts autors actuals, acaben provocant l’eclosió del primer mot, imprescindible per al desenvolupament del poema: l’amor, la mort, l’absència, i també els canvis, la metamorfosi sovint dolorosa que patim al llarg del trànsit de la vida.

SOBRE L’AUTOR

Els caus del cuc és l’onzè llibre que publica Antoni Casals i Pascual (Barcelona 1959).

Abans l’han precedit, entre d’altres, La mirada de la gàrgola (2008), Una obstinada imatge (2009), El dilema de Faust (2010), Els imperis implícits (2014), Una ombra perplexa (2015) i No ploris per Creüsa, Enees (Neopàtria, 2015).

Ha participat en nombrosos recitals i col·laborat en diverses antologies.