• Facebook
  • Google+
 

EL LLORER DELS MOTS

SINOPSI

El llorer dels mots és un homenatge col·lectiu a alguns dels noms que han fet niu en la mitologia particular de l’autor, mitologia esportiva que arrela en un imant que ve d’entendre i escoltar sensitivament l’esport d’alta volada com el que és, Art, i, és clar, artistes de diverses disciplines apareixen en aquest llibre de versos poetitzats, una mena de viatge pel paradís, anomenat amb l’hiperònim Esport, aturant la ploma en aquelles figures que resulten més encoratjadores per dur el tinter seguidor aferrissat a descriure poèticament les essències dels noms escollits.

He anat poema a poema, això em recorda el partido a partido de Simeone, un dels que no oblido i no hi és, ni a Rafa Marañón, el meu ídol d’infantesa, ni a Caco Casals i els seus tres gols al Barça amb la camiseta de Flix (el poble sobre patins més bo del món), ni… bé, tant se val, molts i moltes hi són sense ser-hi, perquè hi és l’esport, i han estat esportistes nivell constel·lació de Van Gogh, estels.

Estels sí, estrelles, llums, mites, això és, versos, aquests versos. Aquest llorer dels mots.

 

SOBRE L’AUTOR

Albert Guiu Bagés (1972) és de Flix (Tarragona) i professor de llengua i literatura castellana a l’Institut Terra Alta de Gandesa. Imparteix tallers d’escriptura, participa en tertúlies radiofòniques de temàtica literària i escriu en diverses revistes articles de caràcter literari.

Ha guanyat diversos premis literaris tant en l’àmbit de la poesia com en el de la narrativa curta, entre els que citem: Premi Marià Manent de Poesia per l’obra Els versos de la prostituta; Premi Miquel Martí i Pol de Poesia per l’obra De la mà de la meva filla.

Ha participat en diferents antologies tant de poesia com de narrativa curta, com ara: Estius a lEbre (Aeditors), El riu que parla (Aeditors) o Larbreda ebrenca (March editors).

Aquest és el vuitè llibre publicat per l’autor. Anteriorment ha publicat els poemaris Els versos de la prostituta (Viena), De la mà de la meva filla (Aeditors), L’himne d’aquest matí (Aeditors), Pom de paraules flixanques (Ajuntament de Flix), Raül i Rosa (Neopàtria) i Des del pensament dels filòsofs (Neopàtria); la novel·la La gatera del temps (Aeditors); el llibre de relats Memòries d’una oreneta de Bécquer i altres relats (Gràfiques Matarranya).