• Facebook
  • Google+
 

EL BULEVARD INSOMNE

SINOPSI

L’autora ens obre de bat a bat les portes d’aquest bulevard intern que tots intentem escondir en el més profund de la nostra ànima. Al seu interior ens presenta les melangies d’un paisatge despullat de colors –com els maleïts dies viscuts–, amb estacions d’un gris intens, on el buit sona de música de fons… On el no-res de sobreviure a l’absurd, neda entre el trontoll davant la mancança.

Ens presenta una dona perduda en un abisme insolent d’angoixes. Aquella part oculta del cor on no hi ha lloc pels sentiments.

Ens descriu danses oníriques revoltades en la línia d’un meridià desconegut, mentre els porus respiren la sal, guarint les ferides.

Ens descobreix un amant fugisser que pot ser infern o paradís d’un desig urbà, tèrbol, on es barregen les aromes del vi i el sabor a terra, perquè de vegades els silencis –ens refereix– són fruit d’un exultant desig

«Sempre ens quedarà París», afirma l’autora, parafrasejant un bocí de cel·luloide anyenc.

Així doncs, sense més preàmbuls, us convido a passejar-vos, sense presses, per aquest bulevard insomne, degustant cada paraula com si fos la darrera i assaborint-la amb la calma que es mereix una obra reposada en la foscor dels dies passats i que ara, un cop l’ha deixat respirar, emana aquell aroma afruitat –a glop de bes i a tast de pells–, dels dies d’esper.

El bulevard insomne us obre les portes, passeu i gaudiu-ne!

 

 

 

SOBRE L’AUTORA

Carme López Arias, nascuda a Tarragona, és Diplomada en Graduat Social per la Universitat Rovira i Virgili, però la seva passió interna és escriure, materialitzant i compartint les sensacions que percep.

L’entorn paisatgístic que l’envolta, una Tarragona plena de mar, l’entorn fluvial on viu i el glamur de la nit urbana, la indueixen a escriure en aquest llibre un clam a la solitud i la melangia provocada per la quietud asfàltica, sense oblidar mai aquella olor de terra de la seva segona llar al Mestrat.

Mar, riu i muntanya omplen aquesta escriptora mentre trepitja l’asfalt. Una versatilitat que sovint la caracteritza i en aquest recull de poemes ha centrat la seva inspiració en l’entorn urbà.

El 2018 va publicar el seu primer recull de poemes titulat Versant en Femení amb l’Editorial Neopàtria.

És coautora de les següents antologies poètiques: Som amb tu (Editorial Trirremis) 2017, 50 Poetes per la Terra (Edicions Pedraseca) 2018, 99 Poemes per Nadal (Editorial Neopàtria) 2018, Si són roses floriran (edició digital impulsada per la filòloga Fina Masdéu i l’escriptora Lena Paüls) 2020.