• Facebook
  • Google+
 

DESCARNAT A MOSSOS

SINOPSI

Des d’unes imatges tan eloqüents com dramàtiques, «els déus –la vida– ens descarnen a mossos per traure’ns l’ànima que s’amaga entre els ossos», allà on ens enfonsa el poeta és en les preguntes amb què ens assetja l’existència –la vida i la mort, l’amor i el desamor, el breu pas del temps que embolcallem de silencis solitaris i plens i de sorolls buits i acompanyats– i a les quals no li troben cap resposta que ens satisfaça plenament.

Però les sensacions, de vegades amb gotes de tinta autobiogràfica, més que les preguntes, van més enllà d’un mer exercici estètic. I fins i tot, van més enllà de l’ètica que els manca als déus que s’han esvaït del balcó des d’on esguarda la vida; ho fa des dels petits plaers que ens ofereix la existència –les paraules soltes d’un llibre, un acord que s’ha despenjat d’una cançó– fins als mossos amb què ens llesca la carn: la vellesa, un suïcidi, un temps que s’ha somiat però que no ha esdevingut.

SOBRE L’AUTOR

Hermini Pérez i Edo naix l’any 1958, a Quart de les Valls (Camp de Morvedre). Actualment resideix al Puig de Santa Maria (Horta Nord).

Com a poeta, ha publicat Anells concèntrics d’aigua (Editorial 7 i mig de poesia, Alzira, 1998) i En la sala d’espera (Llibres de L’Aljamia, Rafelbunyol, 2002). També ha participat en un bon grapat de llibres col·lectius, entre els quals cal citar Les hores del gaudi (Germania, Alzira, 1995), Versos per a Marc (Tàndem edicions, València, 1999) i La vida (Ajuntament de Balenyà, 1999).

A més a més, ha publicat narrativa i llibres d’història. Com a poeta ha estat guardonat en diversos certàmens literaris com ara el VIII Premi de Poesia Ausiàs March d’Almenara, 1990, VII Premi de Poesia Salvador Estrem i Fal de Falset 1998,VII Premi de Poesia Miquel Bosch i Jover d’Els Hostalets de Balenyà 1999, II Certamen Literari de Sant Andreu de la Barca 2002, i XXIV Premi Literari Miquel Bosch i Jover de Balenyà 2017.