• Facebook
  • Google+
 

AUTOBIOGRAFIA DE L’HOME INVISIBLE [EL LLIBRE GRIS]

SINOPSI

Es pot perdre la capacitat d’abraçar? Com pot algú oblidar-se d’això? I per què algú abandonaria el llibre de la seva vida prop d’un contenidor? O per què la lectora involuntària que el descobreix hauria de trigar cinc anys a llegir-lo de manera lenta i dolorosa? De fet el podria devorar en una sola tarda… si les emocions la deixessin.

Perquè les emocions són el recurs més potent per empatitzar amb el drama dels protagonistes d’aquest relat que, amb una prosa àgil i amena, manté la tensió narrativa sobre les seves vides, amenaçades físicament i emocional per l’assetjament, el terror psicològic, el maltractament i la impunitat dels seus agressors.

Amb tot, si les emocions no ens deixen, bé podria passar que nosaltres també triguéssim cinc anys a llegir-lo.

 

SOBRE L’AUTOR

Joan Balart Cerdán (Sabadell, 1968) escriu narrativa des de la infància. Fill d’una família humil de teixidors, va sobreviure a la Transició espanyola, el fracàs escolar, l’atur i les dificultats econòmiques treballant d’escombriaire, cambrer, extrusor, metal·lúrgic, administratiu, pallasso, dissenyador gràfic i empresari.

Per implicació, també ha estat monitor d’esplai, actor, director de teatre i guaita forestal voluntari. Totes aquestes experiències s’han anat convertint al llarg dels anys en matèria primera, tant del seu compromís social en la defensa de les llibertats civils i els drets humans, com també dels seus relats de temàtica suggerent i compromesa.

La seva sensibilització pels drets de les dones l’ha dut a escriure Autobiografia de l’home invisible [el llibre gris].