• Facebook
  • Google+
 

AMB LA MIRADA ALS EQUINOCCIS

SINOPSI

«Equinocci» és una paraula llatina que significa «nit igual. L’equinocci marca un abans i un després en la durada del dia i de la nit, són dies en els quals les hores del dia són les mateixes que les de la nit. A l’equador al migdia el sol no fa cap ombra.

Amb la mirada als equinoccis és un poemari que vol mirar als punts d’inflexió en la vida, a la cerca del retorn a l’equilibri perdut entre el dia i la nit, la follia i el seny, entre el guany i la pèrdua, l’amor i el desamor o la inquietud i la calma. Amb l’ajut de les paraules, dites o callades, però sobretot de les paraules escrites i trobades en el joc de la metàfora poètica, l’obra vol fer camí cap als equinoccis.

Després de la tempesta i del naufragi ve la calma i és llavors el moment de reconstruir-se, amb paraules i silencis, entre tristeses i esperances, solitud i companyia.

 

SOBRE L’AUTORA

Eulàlia Ripoll és nascuda a Parets del Vallès, poble on se sent vinculada per l’arrel de moltes generacions i esdeveniments importants en la seva vida.

És llicenciada en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona. Psiquiatra de professió i poeta de vocació, considera la poesia, entre d’altres essències que li són pròpies, com una teràpia creativa.

Va guanyar el primer premi de narrativa breu i el segon premi de poesia dels concursos artístics per a metges l’any 2008, organitzats pel Col·legi de Metges de Barcelona.

Darrera els vidres (any 2008) és la seva primera obra publicada i De la Lluna a l’Atzar (any 2009) la segona, ambdues editades per Editorial Òmicron.

Li agrada dir que treballa per la poesia amb el Niu d’Art Poètic de Parets del Vallès.