• Facebook
  • Google+
 

AL NORD AMB ELS TEUS ULLS

SINOPSI

Al nord amb els teus ulls és un recull de l’essència de les relacions amoroses: la llàgrima que condensa la bellesa, la tristesa, l’emoció, la sorpresa…

De vegades, sentim la necessitat de fugir a algun indret que la poeta simbolitza en un punt cardinal.
Com a fugitives caminem cap a la soledat o cap a la companyia sense data de caducitat. Però eixe punt cardinal és més que un lloc, és un estat o, potser, un símbol de les nostres limitacions.

Tenim el nord en la nostra pròpia carn, incardinat en la distància que ens separa d’allò que anhelem. Només la llàgrima o el poema expressen la tensió d’allò sublim, d’allò que ens fa humanes quan, massa sovint, no sabem sinó mostrar-nos de pedra.

Com a paradoxa del destí, només al sud es fon el vidre de la persona amada.

SOBRE L’AUTORA

Elia Saneleuterio Temporal (Simat de la Valldigna, 1982) és una poeta vinculada a l’Asociación Valenciana de Escritores y Críticos Literarios des que en 2006 obtinguera el Premi de la Crítica amb el seu primer poemari en castellà, De cómo ya no duermo sola (Editora Regional de Murcia, 2006; XX Premio Internacional de Poesía A. Oliver Belmás, 2005).

El mateix any guanyà el X Certamen Internacional de Poesia Marc Granell Vila d’Almussafes, amb la tímida plaquette Encara sospire nits (Edicions 96, 2007).

Deu anys enrere, en els paratges de la Valldigna, Elia S. Temporal havia escrit els seus primers poemes en valencià, els quals reberen, en diverses edicions, el premi

La Xara. I ara, després d’una nova dècada, gosa publicar un primer llibre que ha estat refent-se des d’aleshores.