• Facebook
  • Google+
 

A TOCAR DELS DITS

SINOPSI

A tocar dels dits és un poemari que convida al lector a sentir la veu de les paraules. No serà planer; serà com la vida, amb alts i baixos, imatges plenes de tendresa, paisatges amargs i de renúncia. Tot això expressat amb un llenguatge senzill però buscant tothora la complicitat amb el lector. Aquí hi trobarà rastres d’amor, recel, tot allò que l’ésser humà té, i que a voltes oculta. Uns poemes que neixen com petites llavors del racó dels records sintetitzats ara en breus mots, experiències imaginades, cavil·lacions profundes perllongades en el temps, la inquietud de fer-se preguntes, entendre el món i els seus temes universals que més el preocupen: amor, desig, plaer… Oferint el millor de si mateix, compartint rotundament les ganes de viure. Un convit a la vida, un deixar-se anar amb peus descalços, un estimar la poesia, aixopluc dels sentiments.

SOBRE L’AUTOR

Xavier Vaqué Piñol és nascut a Pradell de la Teixeta (Priorat) en 1977. Poeta autodidacta que sent la necessitat d’expressar mitjançant l’escriptura poètica tot allò que l’envolta, que dissecciona la seva realitat alguns cops no aliada. La seva condició humil li serveix per plasmar allò que vol dir, anar al gra sense embuts ni floritures. Vol créixer i traçar senderols amables que el duguin a bon port, topar-se amb camins clars on pugui bleixar la seva ànima. Lluitador infatigable en l’existència terrenal, creu en la poesia com a drecera íntima que cal alliberar.
Les lectures de poetes consagrats li ha obert els ulls. Pere Gimferrer amb les seves metàfores… Vicent Andrés Estellés en l’amor, Martí Pol, Joan Margarit, Kavafis, per citar-ne alguns.
Escriu per no morir, somia, i troba en el paper el mitjà per esplaiar-se sense angoixes ni turments. Una llum tènue peta tothora en el seu conscient, clama llibertat sense complexos.