• Facebook
  • Google+
 

XICLET. ENGANXA’T AL VERS

SINOPSI

El xiclet, les pipes, els caramels, la pega dolça

són els protagonistes d’aquests versos.

Tasteu-los!

La poesia pot ser, també,

la millor de les llaminadures

 

nuria bug 2maria rosa 2

SOBRE LES AUTORES

Núria Freixa Domènech

A la Núria l’apassiona encetar reptes i així han anat creixent diverses iniciatives: a l’aula, a escena, omplint folis, en recitals o en tallers.

La poesia, el conte, el relat, han tret el cap en les seves publicacions individuals o col·lectives.

Ha publicat, en aquesta editorial, els poemaris infantils Versos a galet (2016) i Surts a jugar? (2018). Un recull d’aquests poemes formen part de l’espectacle: Vers per on, de Pentina el gat. El conte Una de fantasmes (2020) treu el cap en plena pandèmia, un conte que és alhora un lipograma. Amb Filla de la boira (2021) ens ofereix un poemari vital, una composició quaternària madurada en el temps.

El 2022 rep el Segon Premi en el VI Concurs de Relats Breus per a microteatre de Ses Salines (Mallorca), havent obtingut prèviament (2015) el Primer Premi en el XXè Concurs de Poesia Ametista d’Arbúcies, i el Segon Premi del «Mercat de Lletres» d’Igualada.

 

  1. rosa Terradellas Delgar

Estudia Belles Arts a Barcelona i, després de 35 anys a les aules de plàstica, comença l’atrafegada vida de jubilada.

Ha compaginat la docència amb il·lustracions de cartells i treballs editorials. El poemari Xiclet és la segona col·laboració amb l’escriptora Núria Freixa, després de la bona acollida d’Una de fantasmes.

Sovint ven somalles a «Can Cerilles», casa familiar, i la resta de la jornada la passa dibuixant tota mena de curiositats com ara: artròpodes, bambú oriental, decoració d’aparadors, o bé encàrrecs d’esqueles i figures del santoral. Però sobretot, la podeu trobar badant en un racó d’algun poblet, retolador en mà.