• Facebook
  • Google+
 

VIANA. EL PRÍNCEP DELS CATALANS

SINOPSI

Novel·la ambientada al segle XV a Catalunya. El rei Joan II està enemistat amb el seu fill, el príncep de Viana, de qui coneixerem la seva atzarosa vida, marcada per uns drets al tron no reconeguts. Al seu voltant trobarem els personatges de la família Cervelló, lligats de diferents maneres als esdeveniments polítics del moment.

Altres personatges venen a dibuixar la vida a la Barcelona de l’època, com la Francesca, una jove modista d’origen napolità que lluitarà per fer-se el seu propi negoci.

L’acció ens traslladarà al monestir de Sixena, allà coneixerem la història de l’Elisabet de Cervelló, que decideix prendre els hàbits per un desengany amorós i que aviat descobrirà la duresa de la vida al convent, i com d’errada ha estat la seva decisió.

 

foto Rosaura

SOBRE L’AUTORA

Rosaura Serra García

Va néixer a Barcelona l’any 1958, va passar la seva infantesa a Cornellà i fa més de trenta anys que és veïna de Cervelló, de professió administrativa, és regidora de l’Ajuntament de Cervelló.

Afeccionada a la lectura des de petita, i també a l’escriptura, ha participat en l’edició de llibres (Cervelló Desaparegut, 2022, El vidre a Cervelló, 2023), revistes i publicacions a diferents mitjans digitals, vinculades al Grup de Recerca de Cervelló, una entitat dedicada a l’estudi de la història i el patrimoni local, amb la que col·labora des de l’any 2018.

Al camp de la ficció va publicar l’any 2019 la seva primera novel·la Pedres Roges, centrada en la història del castell de Cervelló i el 2021 un llibre de relats amb base històrica Dones en la història.