• Facebook
  • Google+
 

VERSOS A GALET

SINOPSI

Jugar i «poemar», tot és començar.
Des que naixem, la poesia va formant part de la nostra vida, quasi sense adonar-nos-en: les primeres cançons de bressol, els jocs de mans, les endevinalles i embarbussaments, els rodolins…
Sí, a poc a poc, amb varietat i qualitat, anem obrint camins; primer a casa, després a l’escola i al carrer.
La poesia està sempre present, malgrat que a vegades ho ignorem.
Per a fomentar-la entre els nens i nenes necessitem crear una estructura poètica al seu voltant i, per això, ens manquen versos que convidin a mirar al nostre voltant, al nostre interior. Que donin pas al joc i al ritme, a gaudir de la paraula, a descobrir la vida.
Poemes com aquests de la Núria Freixa que ens fan viure i sentir la poesia des de menuts i anar creixent amb ella, experimentar-la i vivenciar-la.
Cada dia cal una culleradeta de poesia.
En aquests Versos a galet n’hi trobareu a raig, bona i saborosa.

SOBRE L’AUTORA

Núria Freixa. Manlleuenca, filla de la Plana i de la boira, fa sis dècades que vaig pel món.
Resideixo a Tarragona, ran de mar, encara que, darrerament, podríem dir que sóc nòmada.

Estimo la paraula, el vers, el que es diu i el que s’endevina. L’escena, la lectura, les tertúlies, i més que res desfullar els dies amb la gent que estimo.

Vaig donar la mà a la millor professió, la de mestra, i duc l’altra aferrada a la ploma, que m’ha regalat alguns reconeixements, com ara el Primer Premi en el XXè Concurs de Poesia Ametista d’Arbúcies, abril de 2015, el Segon Premi de Poesia del Mercat de les Lletres d’Igualada, setembre de 2015, i d’altres en la vessant del relat.

S’han publicat poemes en revistes, reculls poètics, llibres de text, però sobretot han fet camí a través de blogs i de l’oralitat.