• Facebook
  • Google+
 

SEMBLEN LÀPIDES

SINOPSI

Sota la neu de la nit de Nadal, dos escriptors es repten a escriure la seua millor obra. Toni Rico Gironés, un d’ells, comença a ser conscient que té material per construir La Gran Novel·la Valenciana. Quan li pregunten, només és capaç de contar que està escrivint sobre la crisi, però l’assumpte no va de corrupció i pisos buits –que també–, sinó del descens als inferns municipals de tres personatges de llegenda: un exboxejador, el seu amic cràpula i un professor solitari. Són peces d’eixa fauna del país molt nombrosa però poc descrita.

Si els escocesos van tenir el seu Trainspotting a la seua ciutat de referència, els valencians tindran el seu a un poble semiagrícola i valent. Però valent de deveres. Allà es canten nadales i narco-corridos, es juga a la baralla i se soterren cadàvers.

 

SOBRE L’AUTOR

Toni Doménech Juan (Castalla, 1973) ha publicat dues novel·les. Una d’elles, Els Lumumba, guanyadora de la X Biennal Vila d’Onil de Novel·la. A més d’això, té publicat un conte il·lustrat amb el títol El marqués que volia ser rei, i ha col•laborat en diferents projectes audiovisuals, fonamentalment documentals i curtmetratges. També ha participat en la creació del musical Lectures arriscades, un musical en valencià destinat al públic juvenil.

És professor d’història al seu poble, on participa de forma irregular en la seua vida cultural i festiva. Ha reprès la seua activitat a la xarxa amb el blog Goleta, on mostra els seus interessos per la política local i la cultura pop: la música, la literatura o el cinema, elements que sempre solen ser part referencial als seus escrits.