• Facebook
  • Google+
 

SEMBLA MENTIDA

SINOPSI

Sembla mentida és un conjunt de relats de Joan Company, on hi trobareu històries variades i diverses, situacions inaudites que no sembla possible que passessin. Personatges que malden per escapar de fets inesperats, a vegades esperpèntics altres, però, viscuts realment, tot i semblar inventats. Els relats els protagonitzen personatges reconeixibles que hauran d’escapar dels embolics als que sotmet la imaginació de l’escriptor per delectar el lector. Es trobaran amb vicissituds molt quotidianes, a vegades tractades amb tendresa, altres amb ironia i sentit crític farcit de sorpreses.

Gairebé totes les històries han rebut algun reconeixement i formen part d’alguna antologia. Aquí, totes volen ser principals i tenir veu pròpia i plegades fan una veu coral viva, com un conjunt d’estàtues humanes que ens interpel·len. Tot i que sembli mentida que aquestes històries reals puguin haver passat de debò o que les fictícies siguin inventades.

 

JOAN COMPANY

SOBRE L’AUTOR

Joan Company Arpa (Cardona, 1960) és enginyer industrial químic i escriptor. Publica a les revistes Cardona Oberta del Foment Cardoní, entitat que presideix, i a Gegants, de l’Agrupació de Colles Geganteres de Catalunya.

Ha publicat els llibres il·lustrats: Els prodigiosos contes de Cardona (1994), Un tresor entre torres i altres contes (2007), Els llibres de sal (2012), Ramon Arnau – Francesc Vicente: dos artistes de Cardona (1997), 100 anys de futbol a Cardona: 1916-2016 (amb Andreu Galera, 2016), Gas a fons (2021).

Ha guanyat el XX Premi Víctor Mora de Narrativa Breu (l’Escala, 2019), el Premi Històries i Memòria de l’Eixample 2020 convocat per l’AVVEE i l’Obrador d’històries. Forma part del col·lectiu L’Escamot irreductible que ha publicat el recull Res no és el que sembla. L’any 2021 ha aconseguit l’accèssit al II Certamen Literari Castell de Canyelles, amb el conte L’assassí de la Taula Periòdica i el segon premi al conte més llegit al Premi Núvol de Contes amb el relat Parodiant Dante. L’enigma Mendeléiev forma part de l’antologia de contes Tirant a racó, del Premi Ciutat de Carlet 2022 publicada per Neopàtria.