• Facebook
  • Google+
 

ROMANÇ DE L’ESTEVE DE LA PLANA, BRUIXOT

SINOPSI

En aquest conte, en Quim Xena combina les referències d’un conegut bruixot del primer terç del segle XVII del veïnat de les Encies, a la Garrotxa, amb trets que ens recorden la Revolució Francesa; com hauria pogut combinar qualsevol altre heroi i qualsevol altre fet revolucionari de qualsevol temps i part del món.

El seu objectiu ens el diu ben clar en un dels poemes del llibre: «Així, nostre amic bruixot / és exemple sublim de filosofia; / d’aquella que tant ens manca avui dia, / que encara ens amanyaga l’esparverot».

L’esparverot de l’antic tirà absolutista continua amb els nous «maniobradors» de la societat; constantment sotmesa i constantment esperançada que arribin nous bruixots.

Aquella gent sàvia i honesta que ens sap obrir els ulls al llarg de la història de la humanitat.

SOBRE L´AUTOR

Quim Xena és poeta, compositor i músic nascut al Maresme el 1954, esculpit a l’Empordà, colrat pels seus viatges a Europa i Sud-amèrica i madurat sota la imponent cinglera del Collsacabra, que ja ha publicat 10 treballs discogràfics, un cançoner i un llibre de vivències.

En Quim és un d’aquells pocs, homes i dones, amb la virtut de sentir damunt seu la trajectòria sencera de l’home; i en el seu primer conte reviu com comença un fet revolucionari, com tants d’aquells que han fet possible qualsevol pas, petit o gran, de tots els pobles, propers i llunyans, quan han volgut avançar.