• Facebook
  • Google+
 

PERSONATGES LOCALS I VALENCIANS EN ELS CARRERS DE L’ALCÚDIA

SINOPSI

A través de Personatges locals i valencians en els carrers de l’Alcúdia, posem la mirada inevitablement, quasi inconscientment, en un continu desfilar de noms de personatges apegats a les parets del poble, per entendre la seua vàlua i recordar-los.

Al mateix temps, hom pot adonar-se de la importància i la significació que té aquell carrer, plaça o llogaret, a través del nom del personatge que porta retolat, que ens fa admirar tota la seua tasca de poeta, missioner, pintor, polític, metge, mestre, rei, màrtir… al llarg de la vida, i el que ha representat per al poble de l’Alcúdia o per a València.

Ací arribem a conéixer un poc el personatge del nostre carrer, del qual abans no en sabíem res. Notes i curiositats arrambades d’ací i d’allà, omplin i suavitzen la lectura de les biografies resumides dels nostres personatges immortals. Un llibre fet per al poble en memòria seua.

 

SOBRE L’AUTOR

José Benavent Baldoví va nàixer el 7 d’agost de 1950 a l’Alcúdia.
Va cursar els estudis de Batxillerat a l’Institut José de Ribera de Xàtiva. En 1967 començà els estudis de Magisteri en l’Escola Normal de València.

Amb les oposicions de 1972, va obtenir plaça en propietat i va ser destinat a Carlet. Després va exercir de mestre successivament a Sabadell, Càrcer i l’Alcúdia.
En l’any 1980 va muntar l’Acadèmia Informeca, donant classes de Comptabilitat, Càlcul Mercantil, Mecanografia i Informàtica, fins l’any 1994.

Des de 1995, ha estat de professor de Matemàtiques i Ciències Naturals a l’IES Els Évols de l’Alcúdia on, finalment, s’ha jubilat el 2010.  Actualment es dedica a les seues aficions preferides d’escriure i llegir.

Anteriorment a aquesta obra, va publicar la novel·la Eli (Neopàtria, 2015).