• Facebook
  • Google+
 

PERDONA’M NENA, T’HE CANVIAT EL TÍTOL

SINOPSI

Aquesta, podríem dir, autobiografia novel·lada –«inventar significa recordar», diu J. Meyerhoff– ens conta la vida d’una dona olotina des de la seva infantesa i adolescència a Olot a la seva joventut i maduresa a Girona i Barcelona. De rerefons, la figura del pare empresonat, la postguerra. També la seva feina, que l’embolcalla sempre.

La història de la protagonista, gens convencional, amb una vida amorosa ben peculiar i original, es desgrana en diferents registres, amb tocs d’humor, d’amor, de tendresa, d’humanitat… A vegades, sembla que el relat sigui gairebé oral, de lectura molt àgil. D’altres, no tantes, les pinzellades poètiques i les capbussades introspectives omplen els espais.

La novel·la és també un cant a la memòria, l’única que pot produir pàgines tan vitals com aquestes. Res més que això, trossos de vida. Tan senzill, tan complicat.

 

SOBRE L’AUTORA

Tona Pous i Vilalta va néixer a Olot (Girona). Va estudiar magisteri a la Normal de Girona. A Barcelona es va llicenciar en Història Moderna i Contemporània i en Filologia Hispànica.

Ha desenvolupat tota la seva carrera professional com a professora de llengua i literatura castellana a Secundària i Batxillerat. Cal destacar la seva llarga experiència com a professora i directora de teatre en el món escolar.

Escriu des de sempre: poemes, contes, obres de teatre, adaptacions…

Aquesta és la seva primera novel·la.

«Aquesta escriptura,
inútil esforç de metabolitzar
el moment.
Esbós matusser.»