• Facebook
  • Google+
 

PAPALLONES EN CAMBRES D’HIVERN

SINOPSI

L’hivern pot ser un sentiment: pot ser mort, pèrdua, buit, dolor, enyorança, melangia… o també pot ser anhel, desig, somni, esperança d’un temps millor.
Papallones en cambres d’hivern és gairebé una antologia d’un determinat tipus de poesia que l’autor ha conreat durant gairebé 20 anys i com diu el poeta Jordi Valls en el pròleg: «El cas de Gabriel Boloix és excepcional perquè ens mostra la creació en tota la seva trajectòria i com creació i poeta es van transformant amb el pas del temps».
Són versos, com descriu el propi Valls, «de vegades apassionats i sobretot personalíssims. En cap cas el poeta és críptic, la seva poètica és del jo i són d’emoció intensa». I en el mateix pròleg s’avancen alguns dels elements del propi recull com: «el poeta també juga amb el llenguatge, les rimes, de vegades amb un punt d’ironia, o de joia que comparteix amb el lector».
El lector també hi podrà trobar alguns poemes d’homenatge dedicats a Martí i Pol, Espriu, Màrius Torres o Vicent Andrés Estellés.

 

Sobre l’autor

Gabriel Boloix i Torres (Colònia Güell, Sta. Coloma de Cervelló, 1976) és un apassionat de la cultura, literatura, l’art, els viatges; del Modernisme i de les seves festes. És fill i net d’obrers d’una antiga colònia tèxtil. Fa gairebé 20 anys que va començar a escriure els seus primers versos.
Format a la desapareguda Aula de Lletres, es va adherir a l’AJELC i a l’AELC. A través de Joves Escriptors coneix d’a prop el món literari i participa en diferents llibres col·lectius com Riu de somnis, Contes de Barcelona, Poesia 2000 i altres. Ha publicat en portals literaris com «Joescric» o «Relatsencatalà». En el darrer any ha col·laborat en el digital Núvol. Ha cultivat blogs poètics com «Escrits del fum» i «L’Illa del fum». Ha participat en llibres col·lectius com Totes les baranes dels teus dits o Versos de tardor, entre altres.
Va rebre la menció honorífica en el Premi Agna Canalias de Literatura dins els IV Premis de reconeixement cultural del Baix Llobregat.