• Facebook
  • Google+
 

OFICI DE VENTADES NOVES

SINOPSI

Ofici de ventades noves és un nou poemari que veu la llum en un temps de pandèmia, assedegat i exigu, entre veus de dolor i absència. Una reflexió sobre la fi segura, súplica ardent mentre la llum declina i els records ploren. I ens vol fer estimar la mort amb el mateix amor que estimem la vida. Una mort que dona a la vida el seu propi signi-ficat. Una vida amb dimensió d’eternitat, ara i aquí. Perquè la mort no és altra cosa que un amor més gran i l’amor ens salva de la mort! I així podrem recordar sempre, llegint i rellegint aquest Ofici de ventades noves, com va escriure Walt Whitman poeta estimat, que «No ens pot passar res de més sublim que la mort».

 

 

 

foto autor

SOBRE L’AUTOR

Xavier Martín i Arruabarrena (Barcelona, 1942) ha conreat la llengua parlada i escrita com a docent, doblador i director teatral, així com articulista en entitats culturals del Barcelonès; treball pedagògic amb joves dislèxics; guionista i locutor de ràdio; cant coral a l’Orfeó Català (Barcelona) i Coral URV (Tarragona); direcció i presentació del programa Signes dels Temps a TV3.

Ha publicat:

Poesia:

Set salms de l’esperança (1980)

Vi nou en copes de cristall i ceba, premi Torre Balldovina (1981), editat a l’antologia Miscel·lània 6 (Laertes, Barcelona, 1984)

Trencadís nocturn i altres inèdits (Neopàtria, Alzira, 2015)

Arquitectures (Neopàtria, Alzira, 2019)

Vint-i-quatre paraules sobre Euskal Herria (Hogeita lau hitz Euskal Herriari buruz) (Neopàtria, Alzira, 2021)

Paraules d’aire (Neopàtria, Alzira, 2022)

Prosa:

Calaix de sastre. Contes i narracions (Neopàtria, Alzira, 2018)

Assaig:

Josep Sol, escritor i humanista (Quaderns St. Coloma i la seva gent, L’Heura, 1986)