• Facebook
  • Google+
 

LES DATES ASSENYALADES

SINOPSI

Aquest petit conjunt de relats fa la volta al calendari i es detura en aquelles dates que hi solen aparèixer en vermell, i en aquells períodes –les vacances– més esperats. Les senzilles històries que completen el cicle anual arrelen en la quotidianitat del dia a dia i omplen d’amor, de dolor, de poesia, de pèrdues o de màgia cadascuna de les dates retratades. Són històries sense grans escarafalls en què bruixes i espectres mostren la seva cara amable, i fins algun possible cas d’abús a menors o el més que probable incest s’entesten a no donar peu a grans drames i a presentar-se’ns com a una més de les sorpreses habituals que ens depara la vida quotidiana.

Així, doncs, preparem una disfressa ben original i disposem-nos a començar la roda de l’any amb una festa. És Carnestoltes i, a l’Ateneu de la ciutat, hi ha ball.

 

autora

SOBRE L’AUTORA

Rosa Pons Solà (Òdena, l’Anoia, 1958), viu, des de petita, a Igualada. Cursà una Enginyeria Tècnica Industrial, treballà en diferents indústries i laboratoris, i també com a professora de secundària en dos instituts públics de la mateixa comarca.

En el terreny literari, ha guanyat alguns certàmens com ara Cartes de Desamor (Pardinyes, 2018); Natàlia Sallés (Terrassa, 2019); Premis Maig (Vila-real, 2019); Relats Breus (Navàs, 2019); Sembra de Lletres (Ateneu Torrellenc, 2019); Pacte de Sant Sebastià (Santa Eulàlia de Riuprimer, 2022) i Puig i Ferreter (La Selva del Camp, 2022), entre altres.

Així mateix, té publicats contes en diferents mitjans i reculls conjunts, entre els que es podrien destacar La visita i altres narracions (Publicacions de l’Abadia de Montserrat, 2017) i Manos de mantequilla (Antologia de relats breus, El Laurel, 2021).