• Facebook
  • Google+
 

LES AMÚSIES

SINOPSI

Ara tens a les mans unes amúsies. Contràriament al que podríem pensar, l’autora les ha omplides de ritmes i de silencis; els trobaràs entre les línies d’aquest poemari; també els podràs trobar entre les il·lustracions que el poblen.

No hi ha voluntat en aquestes amúsies d’explicar qualque cosa del món, aquí és el món amb tota la seua incertesa; per aquí discorren bagasses, donotes, muses, robadores i altres habitants de les nits i dels dies; és per això que aquí no hi ha nit ni dia en si mateix, però sí hi ha retalls de vida en una voluntat de poesia contada.

Són les amúsies un riu brollador de verb, cantals i incomprensibilitat d’horitzó; no escodrinyes per tant la sensibilitat creativa: viu-la, fiança-la; capbussa’t en el joc de sinestèsies que et proposem; fes el que faries si escoltares Nina Simone interpretant «I put a spell on you».

SOBRE L’AUTORA

Victòria Eugènia Cremades Gonçales naix a Novelda però es trasllada a Alacant, on estudià Filologia Catalana i començà a publicar els primers poemes en revistes com Contranatura o Tuacte. Assisteix a les Trobades d’escriptors en el marc dels Premis Octubre.

L’any 1995 va guanyar el premi de creació literària en valencià Sant Vicent del Raspeig amb el poemari Cent maldecors. Un any després Teixir en quatre jorns una teranyina obté el premi Paco Mollà de Petrer (1996), que publicarà l’editorial Aguaclara l’any 1997.

L’espenta poètica la compatibilitza amb la tasca docent en un IES i a la Universitat d’Alacant, transmetent a l’alumnat l’estima cap a la literatura i la creativitat. L’activisme feminista queda evident en manifestos i accions poètiques.

Ha quedat finalista del XXII Premi de Sant Vicent del Raspeig amb el poemari Les amúsies, que ara presentem, i ha participat de jurat del Premi de creació poètica Ciutat d’Elx.